Astăzi la universitate:
Luni, 17 Iun. 2019, 13.35

Erasmus+în învățîmîntul superior un pas dincolo de mobilitate


 

Erasmus+în învățîmîntul superior un pas dincolo de mobilitate

 

În perioada 10-12 octombrie 2018 la București s-a desfășurat Conferința „Erasmus+în învățîmîntul superior un pas dincolo de mobilitate”.

 

Întrunind reprezentanți ai universităților din Romania și Republica Moldova, oficiali responsanbili pentru politici educaționale, coordonatori ai oficiiilor Erasmus confernța a scos în dezbatere problemele formării Spațiului European al Educației în Romania și Republica Moldova.

 

În baza analizei unor proiecte reușite implementate de universități cu suportul programului UE ERASMUS+ au fost accentuate beneficiile cooperării internaționale pentru dezvoltarea învățământului superior și cecretării. Au fost discutate și provocările cu care se confruntă învățămîntul superior în Romania și Republica Moldova: atractivitatea spațiului românesc pentru studenți internaționali, digitalizarea programelor universitare, asigurarea accesului persoanelor cu nevoi speciale la învățămînt superior și cercetare.

 

Internaționalizarea programelor de studii constituie un subiect important în discuția privind formarea Spațiului European al Educației. Oferta programelor în limbi straine, perfecționarea continuă a cadrelor științifice-didactice privind utilizarea tehnologiilor informaționale, oferirea diplomelor duble și recunoașterea diplomelor, modificarea programelor de studii cu includerea perioadelor, semestrelor de mobilitate și finanțarea acestora atît pentru studenți cît și pentru cadrele științifice didactice mai rămân probleme actuale pentru învățămîntul superior din Republica Moldova și Romania.

 

Platforma “Study in Romania” face mai vizibil spațiul educațional românesc în lume și se înscrie în conceptul de creare al Spațiului European al Educației. Consiliul Național al Rectorilor din Romania a anunțat deschiderea și susținerea universităților din Republica Moldova pentru promovarea ofertei educaționale în cadrul expozițiilor internaționale alături de universitățile românești ca parte componentă a Spațiului European al Educației.

 

Pentru documentare privind programul Erasmus + accesați:


Erasmus+ - programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014 - 2020

  http://perspectiva.md/ro/stire.php?id=309

Sau oficiul RI 022 923858

 

 

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 17.06.2019

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft